Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-25/6/2014

Στις 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 3 το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οδός Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε στο Χολαργό. Το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής:

8. Γνωµοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο:

«Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοµάζα vegetable-oil, ισχύος ≤ 1 MW, της εταιρείας «ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΟΣ» στη Θέση «ΜΑΝ∆ΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ή ΤΣΟΥΜΠΑ» στον ∆ήµο ΩΡΩΠΟΥ – ∆.Κ. ΑΥΛΩΝΑ, Περιφέρειας Αττικής».
 (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύµβουλος κ. Ι. Προµπονάς)

To θέμα της γνωστής ''Βιομάζας'' έρχεται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25 Ιουνίου 2014 για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής (οι οποίες ανέδειξαν νέα Περιφερειάρχη και η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο). 

Να υπενθυμίσουμε ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις για τη ''Βιομάζα'' (πριν τις εκλογές) το θέμα αναβλήθηκε πολλές φορές επειδή (όπως ανέφερε η Περιφέρεια) δεν υπήρχε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Απομένει να δούμε στην προσεχή συνεδρίαση αν συντάχθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ποιά θα είναι η γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (του απερχόμενου Περιφερειάρχη κου Ι.Σγουρού).

Εν τω μεταξύ και παρότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει γνωμοδοτήσει η ενδιαφερόμενη εταιρεία όχι μόνο έχει αρχίσει τις εργασίες εγκατάστασης του εργοστασίου ''Βιομάζας'' στον Αυλώνα αλλά τις συνεχίζει, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο κος Νίκος Ιμβριώτης






Στη συζήτηση της 25 Ιουνίου 2014 θα συζητηθούν επίσης τα θέματα κι άλλων περιοχών της Αττικής που είχαν την ατυχία να επιλεγούν ως τόποι εγκατάστασης ''Βιομάζας'' όπως η πολύπαθη Κερατέα, η Παλλήνη κλπ.

Καλούνται οι κάτοικοι του Αυλώνα, οι αρχές και οι φορείς του Δήμου Ωρωπού να είναι παρόντες στη συνεδρίαση καθώς και ο νυν Δήμαρχος κος Οικονομάκος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κος Ρούσσης να βρίσκονται στο πλευρό μας στις 25 Ιουνίου 2014 στην Περιφέρεια Αττικής όπου όπως φαίνεται θα συζητηθεί αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας!!!