Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ-24/1/2014

Η Υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης κα Αμαλία Νάνου ενημερώνει ότι η επόμενη Λέσχη Ανάγνωσης θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Αυλώνα. Θα διαβαστεί το βιβλίο "Μ' αγαπάει δεν μ΄αγαπάει'' της τιμημένης με Νόμπελ 2013, Καναδής συγγραφέα, ALICE MUNRO που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Οι φίλες και οι φίλοι της Λέσχης καλούνται να έλθουν στην ανάγνωση του βιβλίου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Άλις Μονρό γεννήθηκε το 1931 και μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά. Έχει εκδώσει κυρίως συλλογές διηγημάτων. Έχει διακριθεί τρεις φορές με την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση στον Καναδά, το Governor General’s Literature Award. Έχει επίσης βραβευτεί από την Ένωση Κριτικών ΗΠΑ κι έχει λάβει το βραβείο Rea για τη συνολική προσφορά της στο διήγημα. Το 2009 της απονεμήθηκε το Βραβείο Man Booker International για το οποίο ήταν ξανά υποψήφια το 2007. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.  Το 2013 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤO BIΒΛΙΟ

Εννιά ανθρώπινες ιστορίες ξετυλίγονται από την πένα της κορυφαίας διηγηματογράφου Άλις Μονρό. Η μοίρα μιας γεροντοκόρης οικονόμου αλλάζει απροσδόκητα από μια φάρσα. Μια φοιτήτρια ανακαλύπτει κατά την επίσκεψή της σε μια θεία της ένα μυστικό του παρελθόντος. Μια γυναίκα αναπολεί τη σύντομη ερωτική της συνάντηση με έναν άγνωστο και πώς αυτή η ανάμνηση την έχει στηρίξει σε όλη της τη ζωή. Η συγγραφέας μάς μεταφέρει σ’ έναν κόσμο όπου ένα απροσδόκητο γεγονός ή μια ξανακερδισμένη ανάμνηση μπορεί να φωτίσει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.