Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το απόγευμα συνδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να γνωμοδοτήσει υπέρ ή κατά της εγκατάστασης εργοστασίου βιομάζας (καύσης απορριμάτων) στον Αυλώνα. Εισηγητής του θέματος, 5ο κατά σειρά στην ημερήσια διάταξη ήταν ο κος Προμπονάς, σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειάρχη κου Ιωάννη Σγουρού.

Στη συνδρίαση ήσαν παρόντες, ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Ι.Οικονομάκος, ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα Ανδρέας Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αυλώνα Β.Λέκκας, Μ.Χασιώτης, Α.Καλύβας, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις κοινότητες του Δήμου Ωρωπού, οι αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων του Ωρωπού, Γ.Γιασημάκης, Κ.Λίτσας, Ι.Στεργίου, Ελ. Καραγιάννη-Βαρνάβα, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνα καθώς και δεκάδες δημότες του Αυλώνα και του Δήμου Ωρωπού, φορείς όπως ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αυλώνα και ο Σύλλογός μας.

Προς έκπληξη όλων ο εισηγητής του θέματος ζήτησε από την αρχή της εισήγησής του, την αναβολή του, με την δικαιολογία ότι για το επόμενο θέμα νο 6 που αφορούσε την εγκατάσταση ανάλογου εργοστασίου στην πολύπαθη Κερατέα δεν υπήρχε απόφαση του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου θα έπρεπε και τα 2 θέματα....να αναβληθούν!!!

Η πρωτοφανής αυτή εισήγηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί τα 2 θέματα έρχονταν με ξεχωριστό αριθμό το καθένα στην ημερήσια διάταξη, αφορούν διαφορετικές περιοχές της Αττικής για τις οποίες υπάρχουν διαφορετικοί παράμετροι, ενώ επιπλέον για το θέμα του Αυλώνα υπήρχε εκπεφρασμένη η αρνητική ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφραζόμενη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και με την αυτοπρόσωπη μάλιστα παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν σε έντονο ύφος και αυτοί να προχωρήσει το θέμα που αφορούσε τον Αυλώνα και να αναβληθεί μονάχα αυτό της Κερατέας, αφού για τον Αυλώνα υπήρχε η ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού και να συνταχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού αφού όπως δήλωσαν οι Σύμβουλοι οι τοπικές κοινωνίες έχουν αμεσότερη γνώση των θεμάτων που αφορούν τον τόπο τους και πάντοτε η Περιφέρεια ακολουθεί τη γνώμη τους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης κος Ιωάννης Σγουρός, ο οποίος πρότεινε την αναβολή του θέματος για τους ίδιους λόγους με αυτούς του κου Προμπονά, εισηγητή της παράταξής του, ενώ επιπλέον είπε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στον Δήμο Ωρωπού ενώ επίσης θα πρέπει να αποφανθεί γι αυτό η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων!!!!!!!!!!!

Γιατί λοιπόν αφού δεν είναι αρκετή η ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού που εκφράζει όλους τους πολίτες του Δήμου, ζητήθηκε η άποψή του, την οποία όπως δήλωσε και ο εισηγητής του θέματος ακολουθεί και η Περιφέρεια γι αυτό και την ζητά;
Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει ο Δήμαρχος Ωρωπού, ο οποίος είπε ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού έχει καταθέσει ήδη στην Περιφέρεια την ομόφωνη αρνητική γνώμη του για το εργοστάσιο που απειλείται να εγκατασταθεί στον Αυλώνα.

Τελικά η απόφαση της Περιφέρειας με την πλειοψηφία της παράταξης του κου Σγουρού ήταν η αναβολή και των 2 θεμάτων!

Τα ερωτηματικά αυτά όπως και πολλά άλλα που γεννήθηκαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καλούνται να απαντήσουν και να ερμηνεύσουν οι αναγνώστες μας και ιδίως οι κάτοικοι του Αυλώνα και του Δήμου Ωρωπού αφού η καταστατική αρχή του Συλλόγου μας είναι να μην σχολιάζονται θέματα που άπτονται ίσως πολιτικών παραμέτρων αλλά να παρατίθενται απλώς τα γεγονότα.

Δεν μπορούμε όμως να μην καλέσουμε σε εγρήγορση τους κατοίκους του Αυλώνα και Δήμου Ωρωπού εναντίον των οποίων απειλούνται δεινά, (ίσως χειρότερα κι από αυτά του 1996 όταν έγινε απόπειρα εγκατάστασης χωματερής στον Αυλώνα) για την αποφυγή των οποίων θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι όπως έγινε και στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής!

Για την ιστορία μονάχα και για όσους φίλους διαβάσουν το άρθρο χωρίς να γνωρίζουν την ιστορία μας, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αυλώνας έχει στην διαδρομή του πλήθος αγώνων από τους οποίους βγήκε πάντα νικητής χωρίς να υπολογίζει το κόστος...




Ο Bασίλης Μυλωνάς από τον Αυλώνα παροτρύνει το Περιφερειακό Συμβούλιο
να διαβάσει την ιστορία του τόπου μας...