Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ



Η οικονομική κρίση δημιουργεί όλο και περισσότερες κινήσεις αλληλεγγύης στην εκπαίδευση, ειδικά στο χώρο των ενισχυτικών μαθημάτων, γι αυτό και σε όλη την Ελλάδα, πολλοί Δήμοι, φορείς, εκπαιδευτικοί κλπ διοργανώνουν και προσφέρουν δωρεάν, εθελοντικά προγράμματα διδασκαλίας μαθημάτων σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δυσκολεύονται λόγω της παραπάνω κρίσης να στείλουν όλα ή μερικά από τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Με τα δεδομένα αυτά ο Σύλλογός μας σε συνεννόηση με την Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα προχωρά σε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία η οποία απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο χώρος στον οποίο θα γίνονται τα μαθήματα είναι αυτός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα «Δημήτριος Λιάκουρης».
Οι μαθητές που θα παρακολουθούν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να είναι κάτοικοι Αυλώνα καθώς και των γύρω κοινοτήτων και Δήμων.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται σε πρώτη φάση με ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και άλλα είναι τα παρακάτω:

-Νέα και αρχαία Ελληνικά
-Μαθηματικά
-Πληροφορική
-Φυσική
-Χημεία

Οι εκπαιδευτικοί από τον Αυλώνα που ήδη προσφέρθηκαν εθελοντικά και στελέχωσαν το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι αλφαβητικά οι παρακάτω:

-Καμπόλης Αναστάσιος
-Κρέμου Έφη
-Μακροδημήτρης Ξενοφών
-Μπακούρου Φρατζέσκα
-Μπισμπιρούλα Βούλα
-Νάνου Αμαλία
-Σαμπάνη Μαίρη

ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους συναδέλφους τους.

Το πρόγραμμα και οι ώρες της ενισχυτικής διδασκαλίας θα ανακοινωθούν σε νεώτερη ανακοίνωση η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με την Υπεύθυνης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα κα Μαίρη Σαμπάνη στο τηλέφωνο 6986381058.