Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ-17/12/2011



Στις 17 Δεκεμβρίου 2011 και κατά τις ώρες 5-7 το απόγευμα στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων στο Δημαρχείο Αυλώνα, θα γίνουν δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, για τις γυναίκες του Αυλώνα, όλων των ηλικιών, από τον ιατρό γυναικολόγο κο Γεώργιο Μπούρα. Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα κος Γιώργος Παπαγιάννης απέστειλε σχετικό υπηρεσιακό, ενημερωτικό έγγραφο στο Σύλλογό μας για να το ανακοινώσουμε στα μέλη μας καθώς και σε όλες τις κατοίκους Αυλώνα.
Παρόλο που το έγγραφο αναφέρει ως χώρο εξέτασης την Λέσχη Ηλικιωμένων Αυλώνα, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν ότι τελικά οι εξετάσεις θα γίνουν στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, κάτω από το Δημαρχείο Αυλώνα. 
Ευχαριστούμε τον Δήμο για την ενημέρωση και καλούμε με την σειρά μας όσες κατοίκους του Αυλώνα επιθυμούν να εξετασθούν, να προσέλθουν στα Δημοτικά Ιατρεία Αυλώνα κατά την παραπάνω ημέρα και ώρες.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΥΓΟΜΑΛΑ

Από την έκθεση της Λουκίας Ζυγομαλά στο Παρίσι το 1925

Η Λουκία Ζυγομαλά στο Παρίσι, έξω από τον εκθεσιακό χώρο,
 στην άκρη δεξιά της φωτογραφίας


Ο Ανδρέας Ζυγομαλάς στα Ιωάννινα το 1912-13


Ένα μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο που αφορά την Λουκία Ζυγομαλά, τον Ανδρέα Ζυγομαλά και την έκθεση στο Παρίσι με τα εκθέματα του Μουσείου Ζυγομαλά, εξασφάλισε ο Σύλλογός μας μετά από κοπιαστικές αναζητήσεις και προσπάθειες για αρκετό χρονικό διάστημα. Το συντηρημένο και σε αρίστη πλέον κατάσταση ντοκουμέντο, το οποίο ανήκει σε Ιδιωτικό Ίδρυμα, παραχωρήθηκε σε αντίγραφο, ευγενικά στον Σύλλογό μας μετά από αίτησή μας, η οποία έγινε δεκτή κατ΄ εξαίρεσιν ένεκα των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου μας, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος. Το μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο θα εναποτεθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Δημητρίου Λιάκουρη για λογαριασμό της οποίας ζήτησε ο Σύλλογός μας την παραχώρησή του, ενώ παράλληλα θα γίνονται ειδικές προβολές ώστε οι κάτοικοι του Αυλώνα και της ευρύτερης περιοχής αλλά και οι επισκέπτες του Μουσείου, να έχουν την δυνατότητα να βλέπουν ''ζωντανά'' ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και της Ελλάδας γενικότερα! Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από το περιεχόμενο του μοναδικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου!

A copy of a unique documentary film concerning Lucia Zygomalas, Andreas Zygomalas and  Paris exhibition with Zygomalas-schools, exhibits, possesed our association after long time searches and efforts.
The copy of the restored document  which belongs to a private institution, was kindly given to our association  at our request.
The unique documentary film will be deposited in the Municipal Library Demetrios Liakouris. Citizens of Avlonas and surrounding area as well visitors of Zygomalas Museum will have the opportunity to watch ''live'' an important part of our local history  and history of Greece in general! The photos are snapshots of the contents of the unique film documentary!