Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ-7/12/2011


Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση με τίτλο ''Κατάδικός μου'' που ανεβαίνει με επιτυχία στο θέατρο ΔΙΑΝΑ στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011.  Το έργο συνυπογράφεται από  την Ελένη Ράντου, την Σάρα Γανωτή και τον Νίκο Σταυρακούδη. Η νέα θεατρική δουλειά της Ελένης Ράντου παρουσιάζεται στο θέατρο "ΔΙΑΝΑ", στην Αθήνα, με τους Ελένη Ράντου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Oρφέα Αυγουστίδη στους βασικούς ρόλους. Τη σκηνοθεσία της σύγχρονης, αιχμηρής κωμωδίας με έντονους ρυθμούς και ανατροπές, που καυτηριάζει ό,τι μας κάνει και φοβόμαστε, ό,τι μας κάνει ξένους με εμάς τους ίδιους -γιατί ο σαρκασμός και το χιούμορ είναι τα μόνα όπλα απέναντι στον φόβο μας-, υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Ποια κοινή μοίρα συνδέει έναν αλλοδαπό διαρρήκτη, μία φιλόλογο της ελληνικής γλώσσας σε πένθος, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με Αλτσχάιμερ και ένα φρεσκοδιαζευγμένο βαλκανιονίκη, που θέλει να απολαύσει την ελευθερία του; Ολοι οι παραπάνω μπερδεμένοι σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευτούν με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.
Παίζουν: Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και ο Μπάμπης Γιωτόπουλος.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η Μαγιού Τρικεριώτη, τα κοστούμια ο Μανώλης Γαλετάκης, ενώ η κίνηση είναι της Αντιγόνης Γύρα.

Το λεωφορείο της μετάβασης στο θέατρο θα ευρίσκεται σταθμευμένο κάτω από την εκκλησία των Αγίου Αντωνίου και Ανδρέου και θα αναχωρήσει στις 6.45' το επόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου που εξασφαλίστηκε για τον Σύλλογό μας είναι 15 Ευρώ συν 5 Ευρώ για την μετάβαση και επιστροφή με το λεωφορείο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Αρχοντία Τατίδου στο κιν.τηλ. 6945912427

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ-30/11/2011


Στον νάρθηκα του Ναού των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέoυ,
ψηφιδωτό με την μορφή του Αποστόλου

Ο Ανδρέας Ζυγομαλάς


Η κρύπτη όπου φυλάσσεται 
το ακέφαλο λείψανο του Ανδρέα Ζυγομαλά

Εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αυλώνα, στις 30 Νοεμβρίου 2011. Ως γνωστόν ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης μας τιμάται στα ονόματα δύο Αγίων. Του Αγίου Αντωνίου και του Αποστόλου Ανδρέα, των οποίων τα ονόματα έφεραν αντίστοιχα ο σύζυγος και ο γιός της Λουκίας Ζυγομαλά, η οποία ίδρυσε και αφιέρωσε τον Ναό. Ο Ανδρέας, γιός της Λουκίας Ζυγομαλά, θανατώθηκε το 1914 κατά την διάρκεια του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Μετά την θεία λειτουργία, έγινε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην οικογένεια Ζυγομαλά, το οποίο επαναλαμβάνεται και στην εορτή του Αγίου Αντωνίου, στη μνήμη των μελών της οικογένειας που αφιέρωσε την ζωή της στην ευημερία και πρόοδο του Αυλώνα. Το μνημόσυνο τέλεσε όπως κάθε χρόνο, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα στη μνήμη των ευεργετών της πόλης μας.