Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ-24/11/2011


Η πρώτη ξενάγηση στο Μουσείο Ζυγομαλά, καρπός ενημέρωσης, τόσο τηλεφωνικής όσο και διαδικτυακής (ιστότοπος του Συλλόγου μας) είναι γεγονός!
Η κα Αρχοντία Τατίδου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας ενημέρωσε την κα Ελεάννα Μπούζτου, μέλος του Συλλόγου μας, εκπαιδευτικό, με ειδικότητα βρεφοκόμων στο τομέα υγείας και πρόνοιας, για το Μουσείο Ζυγομαλά και τυχόν επίσκεψη τμήματος της Σιβιτανιδείου στον Αυλώνα, προκειμένου να επισκεφθούν τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας ως εξής:
Σας αποστέλλω την ιστορία της οικογένειας Ζυγομαλά και του Μουσείου στον Αυλώνα Αττικής όπως το έχουμε αναρτήσει στο blog του συλλόγου.
 Έχουμε ενημερώσει την διευθύντρια του μουσείου, τους εκπροσώπους της εκκλησίας κλπ
Σας περιμένουμε την Πέμπτη. 

Η κα Ελεάννα Μπούζτου με την σειρά της απήντησε άμεσα στο κάλεσμα:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ευχαριστώ και για το mail!  
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στις 9:30 π.μ. θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.
Κοινοποιήθηκε έγγραφο απο τη διευθύντρια του 1ου Ε.ΠΑ.Λ κα Βασιλκή Ζαφείρη προς το Γενικό Διευθυντή της ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ, κο Νικόλαο Παπαδόπουλο, για το σκοπό και τη διαθεματικότητα  της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο μουσείο ΖΥΓΟΜΑΛΑ.
Εντάσεται στο κεφάλαιο Μουσειακή Αγωγή του μαθήματος "Αισθητική Αγωγή" που διδάσκεται στη Γ΄ Λυκείου στην ειδικότητα των ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ.
Σε ευχαριστούμε πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξες και για την επαφή που έκανες με τους παράγοντες του Αυλώνα για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.                

Συγχαίρουμε και τις δύο κυρίες, μέλη του Συλλόγου για τις συντονισμένες τους προσπάθειες που θα αποφέρουν διπλό όφελος. Την ενημέρωση των παιδιών της Σιβιτανιδείου για ένα Ίδρυμα (Μουσείο Ζυγομαλά), το οποίο κλείνει ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και την προβολή του Μουσείου της πόλης μας στο ευρύτερο κοινό (καταστατικός σκοπός του Συλλόγου μας). Τα παιδιά της Σιβιτανιδείου θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν και την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου καθώς και την κρύπτη όπου αναπαύονται τα μέλη της οικογένειας Ζυγομαλά κλπ

Καλή ξενάγηση παιδιά!