Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

29oς ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-13/11/2011


Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 διοργανώνεται ο 29ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, με αφετήρια τον Μαραθώνα και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Το Γυμνάσιο και Λύκειο Αυλώνα συμμετέχει με 73 παιδιά μας-εθελοντές, τα οποία θα προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη καθ΄όλο το μήκος της διαδρομής για την απρόσκωπτη διεξαγωγή του Μαραθώνιου. Το Γυμνάσιο και Λύκειο Αυλώνα είναι το μοναδικό πανελλαδικά σχολείο που δήλωσε την εθελοντική του συμμετοχή στην διοργάνωση του 29ου Μαραθώνιου. Η κυρία Άννυ Κέκη, καθηγήτρια του Γυμνασίου Αυλώνα, στην οποία οφείλεται η ιδέα της συμμετοχής των σχολείων μας στον Μαραθώνιο, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, στην οποία εξιστορεί την ιδέα και την υλοποίησή της. Συγχαίρουμε τους διευθυντές, τους καθηγητές των Γυμνασίου και Λυκείου Αυλώνα καθώς και τους γονείς και όλα τα παιδιά των σχολείων μας για την εθελοντική τους συμμετοχή στην διεξαγωγή του 29ου Μαραθώνιου!


29ος  Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών
13 Νοεμβρίου 2011
Αφιερωμένος στον Bαλκανιονίκη
Γρηγόρη Λαμπράκη
73 Εθελοντές
1ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αυλώνα

      Όλα ξεκίνησαν γύρω από ένα κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι. Οι φίλοι μου άκουγαν με ενδιαφέρον όλα όσα με ενθουσιασμό τους έλεγα σε σχέση με το σχολείο μας. Τις δραστηριότητες των μαθητών μας, την αυθόρμητη και δυναμική παρουσία τους στις σχολικές ομάδες, την αγάπη και την σχέση που καλλιεργείται μέσα από αυτές, ανάμεσα στα παιδιά και τους δασκάλους τους, το πνεύμα της αλληλεγγύης και της πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει στο τρίπτυχο μαθητές-σχολείο-γονείς και άλλα πολλά. Δεν άργησε λοιπόν να πέσει στο τραπέζι μας η πρόταση από την εθελόντρια φίλη μου Κα Ελένη Κουρούκλη για συμμετοχή των παιδιών μας στον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο σαν εθελοντές.
     Η συνέχεια για εμένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αλλά και μια επιβεβαίωση για όσα πιστεύω για τα παιδιά μας. Την επόμενη μέρα με την σύμφωνη γνώμη των δύο διευθυντών και αφού αποφασίσαμε να περιοριστούμε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου ήρθαμε σε επαφή με τον ΣΕΓΑΣ και την υπεύθυνη οργάνωσης των εθελοντών την Κα Χριστίνα Τσαγδή. Μας ζήτησε μια πρόχειρη εκτίμηση του αριθμού των παιδιών. Η απάντησή μας ήταν 30 άτομα περίπου. Μοιράσαμε τις υπεύθυνες δηλώσεις στα παιδιά και η είδηση διαδόθηκε σε όλο το σχολείο. Τελικό αποτέλεσμα; 65 μαθητές και 8 ομαδάρχες! Η Κα Τσαγδή με ‘‘απόγνωση’’ μας είπε πως δεν είχε προηγούμενη τέτοια ομαδική συμμετοχή μαθητών και χρειάστηκε 2 μέρες για να αποφασίσουν που θα χρησιμοποιήσουν αυτά  τα ‘‘αλλιώτικα’’ παιδιά. Με περηφάνια πληροφορηθήκαμε ότι είμαστε το 1ο και μοναδικό Δημόσιο Σχολείο που δήλωσε συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα και ότι ο εντυπωσιακός αριθμός 73 αποτελεί το 1/20 του αριθμού των εθελοντών οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 1500 για όλη την διοργάνωση.
      Στην ομάδα των εθελοντών με ενθουσιασμό ζήτησαν επίμονα να συμπεριληφθούν και μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου στους οποίους λόγω φόρτου εργασίας δεν απευθυνθήκαμε. Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Το έτος 2011 έχει ανακηρυχθεί ως έτος εθελοντισμού. Τι πιο μεγάλη χαρά από αυτή να λάβουμε μέρος μαθητές-καθηγητές και γονείς σ’αυτή την μεγάλη διοργάνωση που γίνεται υπό την αιγίδα της  UNESCO, αφιερωμένη στον Βαλκανιονίκη- Ειρηνιστή Γ. Λαμπράκη με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο;

                                               Θα είμαστε όλοι εκεί!
                                                      Άννυ Κέκη

                                              Καθηγήτρια Γαλλικών
                                           1ου Γυμνασίου Αυλώνα