Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ



Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, συμπατριώτης μας και μέλος του Συλλόγου μας, Κώστας Λιάκουρης, στον οποίο έχει ανατεθεί η γενική διεύθυνση της επιτροπής δράσης, του καλλιτεχνικού τμήματος του Συλλόγου μας, απέστειλε την παρακάτω πρόσκληση την οποία δημοσιεύουμε ευχαριστώντας τον, προτρέποντας κι εμείς με την σειρά μας, όλους τους Αυλωνίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του:
                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους: Συμπατριώτες Αυλωνίτες

ΘΕΜΑ: Οργάνωση  πολιτιστικών  δραστηριοτήτων
                                                                         Αυλών 25 Μαΐου 2011
Αγαπητοί μου,
Όπως θα γνωρίζετε ιδρύθηκε πρόσφατα ο Σύλλογος Αυλωνιτών «ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ», από έναν πυρήνα δραστήριων και άξιων ανθρώπων που σύντομα ανέπτυξε δράση. Μεταξύ των σκοπών του συλλόγου είναι η δημιουργία και συντήρηση χορευτικών και μουσικών τμημάτων, εικαστικών, θεατρικής ομάδας κ.λ.π.
Η Δ.Επιτροπή μου ανέθεσε την ευθύνη να ιδρύσω και οργανώσω όλα τα παραπάνω τμήματα, την οποία αποδέχθηκα για τρεις σημαντικούς λόγους, εκτός της υποχρέωσης μου ως κάτοικος αυτού του τόπου:

1. Η άρνηση πολλών νέων-απουσία ενδιαφερόντων-να παραμείνουν στον τόπο τους.
Εγώ τους καλώ και τους υπενθυμίζω:
Εδώ είναι ο τόπος που γεννηθήκατε και να είστε υπερήφανοι!
Οι πόρτες θα είναι ανοικτές με πολύ αγάπη και δικαιοσύνη για όλους σας!    Εδώ θα πάρετε την πρώτη ευκαιρία, τη δεύτερη και όσες άλλες χρειαστείτε. Και όσοι από εσάς φτερουγίσετε μακριά με επιτυχία, εμείς θα σας καμαρώνουμε. Θα μπορούμε, έτσι, μια μέρα να χτυπήσουμε και τη δική σας πόρτα! (Σύντομα θα ήταν χρήσιμη μια ανοιχτή συζήτηση με τις απόψεις, ιδέες και προτάσεις σας.)
2. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία και φιλοσοφία και να αναπτύξουμε την κοινωνικότητα με αλληλεγγύη και ευγενή άμιλλα.
3. Η υποχρέωση να γνωρίσουμε και τους «μη γνωστούς» αλλά ταλαντούχους ανθρώπους και να δώσουμε διεξόδους στην καταπιεσμένη δυναμική και στο μαρασμό τόσων δραστήριων ατόμων γύρω μας, ανεξαρτήτου ηλικίας!
Μπορείτε να δηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής στα παρακάτω μέλη του Συλλόγου, που ευγενικά προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν την οργάνωση στελέχωσης τμημάτων και  θα απαντούν στα τηλέφωνα που παρέχονται δίνοντας πληροφορίες  στους ενδιαφερόμενους-ες που θέλουν να στελεχώσουν τα κατωτέρω τμήματα:

1.Μουσικό τμήμα: Τραγούδι, μουσική, χορωδία. (Αμαλία Αφθονιάδη 6982101177).
2.Θεατρική ομάδα. (Προοπτική και για Κιν/φο με προσιτό εισιτήριο) (Αμαλία Αφθονιάδη 6982101177).
3.Εικαστικά: Ζωγραφική, γλυπτική ή οποιοδήποτε άλλο δημιουργικό ταλέντο. (Μαρία Καλούμενου 6972554126).
4.Χορός: Παραδοσιακός (Βιβή Καλλίνη 22950-42575) και Σύγχρονος (Μαρία Καλούμενου 6972554126).
Είναι μια ευκαιρία που οι περιστάσεις υπαγορεύουν και οι καιροί απαιτούν που δεν πρέπει να χαθεί. Οι παρουσίες σας, ωστόσο, θα θεμελιώσουν τις ομάδες και την επιτυχία.
Άμεσες προτεραιότητες:
Α. Εικαστική έκθεση δημιουργιών των μελών και μη!
Β. Διαγωνισμός διηγήματος πανδημοτικός και τοπικός-αφού πρέπει να δείξουμε την ισχυρή πνευματική και πολιτιστική μας ταυτότητα- με ξεχωριστά βραβεία, όπου στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετάσχουν όσα μέλη άπτονται του αντικειμένου, μαθητές γυμνασίων, λυκείων αλλά και απλά μέλη του συλλόγου. Θα εναλλάσσεται δε, κάθε ένα ή δύο χρόνια με διαγωνισμό ποίησης. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση.
Πρόθεσή μου, αφού με πρωτοβουλίες δραστηριοποιηθούν και στεριώσουν οι ομάδες, να αναλάβουν νεότεροι την ευθύνη.
 Κώστας Λιάκουρης