Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ




  Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ο Σύλλογός μας διοργανώνει ορειβατικό περίπατο προς το πολύ παλιό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται πίσω από το βουνό της Αρμενιάς και ανάμεσα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.
   Οι περίπατοι αυτοί και οι διαδρομές έχουν ως σκοπό, να φέρουν κοντά στην ανέγγιχτη φύση όσους το επιθυμούν, αλλά και να κάνουν γνωστά τα προτερήματα της ορεινής ποικιλλότητας του Αυλώνα τόσο σε όσους από τους κατοίκους δεν τα έχουν ακόμη γνωρίσει, όσο και στο ευρύτερο κοινό, ώστε ο Αυλώνας να αποτελέσει ορμητήριο και τουριστικό αξιοθέατο για περιβαλλοντικές δράσεις ορεινού τουρισμού.
   Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το ποιμνιοστάσιο του Βασίλη Σύρμα (απέχει 800μ περίπου μετά τη διασταύρωση για το Μοναστήρι, και είναι στην δεξιά πλευρά του δρόμου προς Βούντημα).
   Ώρα συνάντησης  8.30 π.μ.
   Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, και είναι μέτριας δυσκολίας.
   Ο περίπατος θα διαρκέσει μιάμιση περίπου ώρα συνολικά (30 λ. μετάβαση, 30 λ. στάση, 30 λ. επιστροφή).
  Η φύση στην περιοχή είναι πολύ όμορφη και ανέγγιχτη από ανθρώπινες παρεμβάσεις όπως διαπιστώσαμε και από την αναγνωριστική συγκεκριμένη διαδρομή που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες μέρες. 

Σε όσους συμμετέχουν, συνιστάται να εφοδιαστούν με:

·        κλειστά σταθερά παπούτσια (τύπου μποτάκια)
·        καπέλο
·        νερό
·        ράβδο ορειβασίας ή απλό ραβδί (προαιρετικά)


Καλή μας βόλτα!!! J

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέλος μας, υπεύθυνη συντονισμού τμήματος ορειβατικών διαδρομών του Συλλόγου,  Έλενα Νάνου στο τηλέφωνο 6974890019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

30-4-2011

Eπιμέλεια ανθοπωλείου Μαρίας Καλούμενου-Αυλώνας


Επιμέλεια φυτώριου Ειρήνης Παπαθεοδώρου-Αυλώνας


Επιμέλεια ανθοπωλείου Ευαγγελίας Αφθονιάδη-Οινόφυτα

Επιμέλεια ανθοπωλείου Ευαγγελίας Γεωργίου-Τζόμαλου-Αυλώνας












O ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ














Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΛΑΡΙΝΟ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΛΑΡΙΝΟ








Το μέλλον μας...


Πλήθος κόσμου προσήλθε στην ανοιξιάτικη εκδήλωση ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ στην κεντρική πλατεία Ζυγομαλά. Οι φωνούλες των παιδιών, τα τραγούδια, ο χορός και τα δρώμενα που παρουσίασαν, έδειξαν ότι επιτέλους στον Αυλώνα κάτι ανθίζει. Οι νέοι του Αυλώνα και οι μεγαλύτερες ηλικίες, έδωσαν το ηχηρό παρόν, καταχειροκροτούμενοι από τους κατοίκους του Αυλώνα που συγκινημένοι καμάρωναν τις δράσεις και τα δρώμενα όλων των ομάδων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Ευχαριστούμε τους συντοπίτες μας που ανατοποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παρέστησαν στην εκδήλωση, τις ομάδες και τα άτομα που έλαβαν μέρος και παρουσίασαν το έργο τους καθώς και τους δασκάλους για την διδασκαλία και παρουσίαση των ομάδων τους.
Για την σχολή χορού The Greeks, τις κυρίες Ελένη Βαρδακαστάνη και Βανέσσα Πολάτου.
Για την Περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου  Αυλώνα, την κυρία Λίζα Καρακασίδου.
Για την ομάδα μοντέρνου χορού των Γυμνασίου και Λυκείου Αυλώνα, την κα Ξένια Ψαρού.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν δύο σολίστες της κιθάρας και του κλαρίνου αντίστοιχα, ο Θανάσης Κατσίνας που επίσης τραγούδησε και ο Γιώργος Κυριακού που γέμισε την πλατεία με τους μελωδικούς ήχους του κλαρίνου του.
Η Λέσχη Ηλικιωμένων Δημ. Διαμερίσματος Αυλώνα, τραγούδησε άψογα έντεχνα τραγούδια, με την διεύθυνση της κυρίας Αθανασίας Βόγγλη.
Την εκδήλωση έκλεισε το Πνευματικό Κέντρο του Δημ.Διαμερίσματος Αυλώνα, που χόρεψε νησιώτικους και τοπικούς δημοτικούς χορούς με την διδασκαλία της αεικίνητης Βιβής Καλλίνη.
Toν στολισμό της πλατείας με λουλούδια και φυτά, επιμελήθηκαν το ανθοπωλείο της κυρίας Ευαγγελίας Γεωργίου-Τζόμαλου, το ανθοπωλείο της κυρίας Μαρίας Καλούμενου, το φυτώριο της κυρίας Ειρήνης Παπαθεοδώρου και το ανθοπωλείο της κυρίας Ευαγγελίας Αφθονιάδη στα Οινόφυτα.
Οι παραπάνω δημιούργησαν, με τον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την αγάπη για τον Αυλώνα, που τους διακρίνει, ένα ανοιξιάτικο ολοστόλιστο περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών, για πρώτη φορά συνέβη στην πλατεία του χωριού, πράγμα για το οποίο τους ευχαριστούμε θερμά καθώς το γεγονός επαινέθηκε με τα καλύτερα λόγια από όλους τους κατοίκους.
Θερμές ευχαριστίες επίσης στα παραπάνω καταστήματα για την χορηγία φυτών καθώς και στο κατάστημα <Κostas tractor> των Κ.Σαπέρα-Κ.Κουρτέση, για την χορηγία αλυσοπρίονου, ένα από τα προσφερθέντα πλην άλλων είδη στην διοργάνωση.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Εκκλησία, φορείς και τοπικές αρχές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ειδικότερα παρευρέθησαν:

Οι αιδεσιμότατοι:
 Χρήστος Σύρμας και Αθανάσιος Χρυσούλας
Ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα:
κος Παπαγιάννης Γεώργιος
Ο Πρόεδρος του Τοπ. Συμβουλίου Αυλώνα:
κος Πάντος Άρης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ωρωπού:
κος Ζαχαρίας Ιωάννης
κος Καλύβας Ευάγγελος
κα Καραγιάννη Έλενα
κος Λέκκας Ανδρέας
κος Μπόρσης Βασίλειος
κος Σιδέρης Φίλιππος
κος Χασιώτης Μιχάλης
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αυλώνα:
κος Γιασσηράνης Δημήτριος
κος Κατσίλας Σωτήριος
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακάσας με εκπρόσωπο την κα Μπόρση
Ο Σύλλογος Γυναικών Οινοφύτων με εκπρόσωπο την κα Λιάπη
Ο ΑΣΟΒ-ΑΙΑΝΤΙΣ με εκπρόσωπο την κα Α. Καβακάκη
Θερμές ευχαριστίες στον ηλεκτρολόγο του Δήμου κο Νίκο Γεωργίου και τον τοπικό σύμβουλο κο Γιασσηράνη Δημήτριο που επιμελήθηκαν την ηχητική και ηλεκτρολογική υποστήριξη της εκδήλωσης καθώς και στην μαθήτρια Λυκείου Μαίρη Κατσιφή που παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης με το βιογραφικό και την δράση όσων ατόμων και ομάδων έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.